Varför ska man äta enligt 5:2-metoden?

Man kan välja att anamma 5:2-dieten av många olika orsaker. De flesta gör det för att gå ner i vikt och för att förbättra sin hälsa.

 

Vad är IGF-1?

Inlagt av på 14:20 i Hälsa, Varför 5:2? | Notice: compact(): Undefined variable: limits in /var/www/html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /var/www/html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Kommentarer inaktiverade för Vad är IGF-1?

Vad är IGF-1?

IGF-1 (Insuline-like growth factor) är ett protein som har som uppgift att se till att celler i kroppen nybildas. IGF-1 bildas främst i levern och det liknar insulin till sin uppbyggnad. Det är ett av kroppens  hormoner som till exmepel har en viktig roll när barn ska växa. (mer…)

Hur påverkas blodsockret av 5:2-dieten?

Inlagt av på 17:39 i Hälsa, Varför 5:2? | Notice: compact(): Undefined variable: limits in /var/www/html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /var/www/html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Kommentarer inaktiverade för Hur påverkas blodsockret av 5:2-dieten?

Hur påverkas blodsockret av 5:2-dieten?

När du äter enligt 5:2-dieten och fastar två dagar i veckan så får du en snabb normalisering av ditt blodsocker. Insulinnivåerna sjunker och blodsockret stabiliseras på en lägre nivå.  (mer…)

Det här händer i kroppen när du fastar

Inlagt av på 15:23 i Hälsa, Varför 5:2? | Notice: compact(): Undefined variable: limits in /var/www/html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /var/www/html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Kommentarer inaktiverade för Det här händer i kroppen när du fastar

Det här händer i kroppen när du fastar

När du fastar minskar du intaget av kalorier. Med 5:2-dieten så brukar man ”halvfasta”, det vill säga att man inte helt avstår från att äta utan kraftigt minskar det man äter till omkring en fjärdedel av vad man normalt äter under en dag.   (mer…)

Pin It on Pinterest