5:2 dieten – kokboken : 150 recept för halvfasta

Nu finns en ny 5:2-kokbok av Mimi Spencer, som tillsammans med Michael Mosley gav ut det man kan kalla för den ursprungliga 5:2-boken. Michael Mosley har skrivit förordet till den här boken som utöver 150 kaloriberäknade recept är full med handfasta tips om hur man lyckas med 5:2-dieten.

5:2 dieten kokbokenBoken inleds med en teoridel där man får veta varför och hur 5:2-dieten fungerar. Därefter kommer några kapitel med praktiska tips om hur man ska äta, vad som är smart att ha hemma i skafferiet och olika tips på hur man lagar och smaksätter maten så att man håller nere på kalori-innehållet.

I boken finns 150 recept på allt från frukost, lunch och middag till olika typer av mellanmål. De flesta recepten är beräknade för två eller fyra portioner.

En smart sak med recepten är att det finns exempel på hur man kan variera en rätt med olika tillbehör och hur det då slår på kaloriinnehållet. Det finns också praktiska receptsamlingar som till exempel ”Kycklingfilé på åtta sätt”. Mycket inspirerande när man har en viss typ av råvara att utgå ifrån och inte vet vad man ska laga för mat.

Det här är en jättebra bok för dig som är nybörjare på 5:2-dieten och vill ha både vägledning till hur man gör och många bra recept på mat att äta på fastedagarna. Rekommenderas varmt!

Läs mer och köp boken här

Du kan också ladda hem boken som e-bok om du har en iPhone eller iPad: Hämta som ebok

Author: karin

Share This Post On