Laga lätt med 5:2

Laga lätt med 5:2 – 100 nyttiga och smala recept är en kokbok som innehåller recept på enkel lättlagad mat.

laga lätt med 52dietenBoken innehåller inte, som så många andra böcker, en teoridel om hur och varför man ska äta enligt 5:2-metoden  utan fokuserar helt och hållet på recept.

Bokens recept är indelade i mindre och större mål. De mindre är i boken kategoriserade som frukost/lunchmat och är mer att betrakta som tips på enklare måltider än recept. De går så klart lika bra att äta på kvällen, man bestämmer ju själv när man äter med 5:2-dieten.

Tyngdpunkten i boken är de recept som är för större måltider. De är indelade i grupper som fisk & skaldjur, kött, fågel och grönt. Exempel på recept i boken är Biff med tomat- och mangosalsa, Fisk med citron- och mejramsås, Halloumi med pestogrönsaker och Kall avocadosoppa.

Recepten innehåller inga ingredienser som kan vara svåra att hitta i vanliga affärer och de är enkla och tydliga med trevliga bilder.  En stor fördel med denna bok är att alla recept avser en portion så de är enkla att öka till fler portioner om man vill. Alla recept har också angivet antal kalorier per portion.

Det här är en trevlig receptbok med många goda recept!

Läs mer och köp boken här

Author: karin

Share This Post On