5:2 dieten – Svenska recept från Dietlandslaget

Dietlandslaget är en grupp med kostrådgivare, kockar och läkare som har skrivit en receptbok som på några sätt är annorlunda från de flesta andra böcker om 5 2 dieten.

52 dieten recept av dietlandslagetBoken inleds med ett kortare teoriavsnitt där 5:2 dieten förklaras på ett enkelt sätt. Därefter följer några avsnitt om planering, vilken mat som mättar mest (och varför).

Därefter följer menyförslag för två månaders fastedagar där ingen matlagning behövs. Det vill säga menyerna är helt baserade på sådant du köper färdigt i butiken. Till exempel kan en dag bestå av en skiva fullkornsbröd med 1 matsked lättkvarg till frukost samt Kalvfärsbiffar med rödlökschutney (Findus fryst färdigmat). Det finns två menyförslag, en för män (600 kcal)  och en för kvinnor (500 kcal om dagen). Enkelt och smart hjälp på vägen om man inte vill eller har möjlighet att laga mat.

Det finns också vanliga recept i boken. De är indelade i olika avsnitt som till exempel  ”Luncher att ta med på jobbet”, ”Lunch att ta med när du är på språng”, ”Snabba familjemiddagar”, ”Mat för en person”, ”Fredagsmys” och ”Fika”.

Alla recept är näringsberäknade och kaloriantalet är angivet per portion. Olika recept avser olika många portioner så man måste hålla koll på hur mycket man ska äta av maten.

Jag tycker att det här är en prisvärd kokbok om 5:2 dieten med enkla och goda recept.

Läs mer och köp boken här

Author: karin

Share This Post On