Känner sig Viktväktarna hotade av 5:2-dieten?

I tidningen Resumé finns idag en artikel om att Viktväktarna anlitar en PR-byrå för att pränta in att deras metod fungerar i längden. I artikeln framgår att man vill framhäva att 5:2 och andra ”trenddieter” är sådant som folk snabbt tröttnar på.

Jag har svårt att förstå varför Viktväktarna känner sig hotade av 5:2-dieten. 5:2-dieten är egentligen ingen ”diet”, man kan som sagt äta precis vad man vill så länge man håller nere antalet kalorier två dagar i veckan. Vill man äta viktväktarmat och räkna points kan man göra det, vill man äta LCHF eller GI eller precis vad man vill så går det också bra. 5:2-metodens upphovsman Michael Mosley förespråkar att man håller nere intaget att snabba kolhydrater, vilket mest liknar en GI-kost men han ger också exempel på att man faktiskt kan äta vad man vill de dagar man inte fastar och att de flesta trots det uppnår hälsofördelar och viktnedgång.

Det kanske finns andra orsaker till att Viktväktarna känner av konkurrensen? De flesta som går hos viktväktarna brukar ofta vara återkommande kunder och då kan man ju undra om det verkligen fungerar på lång sikt?

 

 

 

Author: karin

Share This Post On