Appar till telefon och läsplatta

Om man har en smartphone eller läsplatta finns det många appar som kan vara smarta att ta hjälp av när man äter 5:2-dieten. Här är några som vi gillar.

 Appar till iPhone & iPad

Näringsguide - en app för iphone och ipadNäringsguide – en app där du kan lägga in det du äter och får uppgift om antal kalorier du ätit samt näringsinnehållet fördelat på fett, kolhydrater och protein. En lättanvänd app med bra gränssnitt.  Appen finns i två varianter, Näringsguide Lite och en betalversion där skillnaden är att du i gratisversionen bara kan slå upp näringsvärdet.

Hämta i App Store

 

 

Fatsecret, en kaloriräknare för iphone och ipadFatsecret – en app där du registrerar det du äter. Du kan också scanna streckkoden på förpackningen och den vägen välja matvaror.  Du får uppgift om antal kalorier samt näringsinnehållet uppdelat på fett, kolhydrater och protein. Här finns många matvaror och även maträtter från en del restauranger inlagda. Allt är dock inte anpassat för Sverige. Denna app finns också i en version för iPad.

Hämta i App Store

 

Shape Up Club, en app till iphone eller ipadShape up  – en mat och träningsdagbok där du kan hålla koll på både kalorier och sätta personliga mål. Appen kan också kopplas mot andra appar som till exempel RunKeeper där du håller koll på din löpning. Appen förutsätter att du registrerar ett konto på ShapeUpClub.se. I grundversionen är appen gratis men man kan köpa olika tillägg.

Hämta i App Store

 

5:2 dieten en app för iphone och ipad5:2 dieten – recept, dagbok och hjälpmedel för 5:2-dieten. Appen bygger på Livsmedelsverkets databas och ger dig möjlighet att registera dina måltider och hålla reda på kaloriintaget. Du kan även hålla reda på din vikt och själv lägga in hur mycket du vill äta på dina fastedagar.
Hämta i App Store

Author: karin

Share This Post On